Ontmoet ons beestig team

Door de samenwerking van onze multidisciplinaire dierenartsen en -assistenten met elk hun algemene kennis en specialisatie, bieden wij een breed gamma aan kwalitatieve zorgen - van eenvoudige, preventieve tot meer gespecialiseerde zorgen. Met moderne technologieën, regelmatige opleidingen en bijscholingen streven we naar hoog kwalitatieve zorg voor baasjes en hun dieren.

Anouk De Wolf

Dierenarts

Anouk wilde als kind altijd al dierenarts worden en maakte van haar droom realiteit. Na het behalen van haar diploma aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent besliste ze haar kennis om te zetten in de praktijk. Tijdens haar eerste praktijkjaren heeft ze haar hond uit een ongezonde omgeving gehaald en zelf geadopteerd, nu nog steeds de trouwe vriend aan haar zijde. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in een groepspraktijk koos zij ervoor haar eigen praktijk op te starten in Ranst. Anouk focust zich binnen DAP Animal vooral op complexere chirurgie, oog- en tandheelkunde.

Favoriete dierenvriendje: hond Maurice – Mechelse herder

Opleidingen
– Diergeneeskunde, Universiteit Gent
– Neoanimalia Dermatologie
– Esaote: echografie van het abdomen
– Esaote: advanced echografie van het abdomen
– Volledige module chirurgie (Evidensia Academy)

Lidmaatschappen
– SAVAB (Small Animal Veterinary Association of Belgium)
– EVDS (European Veterinarian Dental Society)

Marie-Laure Kerschot

Dierenarts, fysiotherapeut

Marie-Laure interesseerde zich van kinds af aan in dieren, hun welzijn en diergeneeskunde. Later mocht zij haar passie voor dieren omzetten in een opleiding diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Na haar ervaring als spoedarts voor dieren aan de Universiteit Gent, maakt zij vandaag samen met Anouk deel uit van het team dierenartsen bij DAP Animal. Marie-Laure focust zich binnen DAP Animal vooral op fysiotherapie en spoedeisende en intensieve zorgen.

Favoriete dierenvriendjes: al haar adoptiediertjes (ja, echt!) zijnde haar 6 katten en 2 honden, de kudde schaapjes en kippen

Opleidingen
– Master in de diergeneeskunde, Universiteit Gent
– Roterend internship gezelschapsdieren (UGent)
– Tweejarige opleiding tot dierenfysiotherapeut
– Echografie abdomen (UGent en Evidensia Academy)
– Chirurgie: Feline soft tissue surgery (Quadam)
– Diverse modules spoed- en intensieve zorgen (CentralCPD en Evidensia academy)
– Werkt momenteel aan het behalen van een certificate in emergency and critical care (CertAVP in ECC – University of Liverpool – RCVS)

Lidmaatschappen
– SAVAB (Small Animal Veterinary Association of Belgium)
– Werkgroep interne dierengeneeskunde
– Werkgroep dierenwelzijn

dierenartsen animal dierenartsenpraktijk praktijk assistente DAP

Ans

Dierenartsassistente

Assistente Ans is ons team komen vervoegen in 2022 als stagiaire. Zij viel meteen op omwille van haar motivatie om zowel de patiënten de beste zorgen te bieden, als om op medisch vlak zeer sterk te worden en steeds te blijven bijleren. Nadat zij in 2023 haar diploma behaalde als dierenartsassistente aan de Odisee Hogeschool in Sint-Niklaas, werd dan ook snel besloten om Ans permanent aan ons team toe te voegen. Ans heeft een bijzondere interesse in het helpen bij consultaties, alsook in het verzorgen en monitoren van de gehospitaliseerde patiënten.

Dankzij haar zachte benadering van de patiënten kan ze er mee voor zorgen dat de onderzoeken zo stressvrij mogelijk gebeuren

Favoriete dierenvriendjes: twee katten – Meysa & Nala -, twee konijnen – Benny & Mollie -,  en een valkparkieten-gezinnetje.

Ontmoet ons beestig team

Valerie

Dierenartsassistente

Assistente Valerie is de nieuwste aanwinst van het team, een spontane meid met al van kleins af aan een groot hart voor dieren. Na het middelbaar was de keuze dan ook snel gemaakt en ging ze Agro en Bio technologie studeren aan de Thomas More hogeschool te Geel. In 2020 studeerde ze af als dierenartsassistente. Haar interesses liggen voornamelijk bij de zorg van gehospitaliseerde dieren en dierenvoeding, maar vind het ook heel interessant om zich te verdiepen in de spoed en intensieve zorgen. Daarnaast staat ze met veel plezier klaar om vragen omtrent jullie huisdieren te beantwoorden en jullie verder te adviseren. 

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met fotografie en gaat geregeld op stap met haar hond.

Favoriete dierenvriendje: haar lieve hond Sierra

maak nu een afspraak

Ontdek onze praktijk

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.